FISKE & JAKT

Jakt och fiske är grundstenar i Alvhaga Vildmark

Fiske för nöje, rekreation och rehabilitering
Fiske är en aktivitet som har en given plats som laddare för kroppens batterier! När du fiskar kan du gå ner på tomgång, ta fram ditt tålamod och snart upplever du spänning och frid i själen. Fiske på recept kommer att bli stort i framtiden när vi lärt oss bota utbrändhet på ett bättre sätt än med mediciner. Som nöjessysselsättning är fiske inte beroende av varken väder eller årstid. Faktum är att du kan fiska året om – det finns bara en begränsning; när isen varken bär eller brister!

Bekvämlighet & Säkerhet
När du fiskar på Alvhaga Vildmark har du tillgång till en gemytlig och bekväm marina för fiskebåtar – väl förberedd för att erbjuda våra gäster mesta möjliga bekvämlighet och säkerhet.
När du bor på Alvhaga Vildmark kommer du att ha tillgång till många goda fiskevatten. Sjön Fegen (mer än 20 km från norr till söder), Nordre och Söndre Svansjöarna och Kalvsjön är fyra av de större sjöarna. Det finns många arter med abborre, gädda, gös och ål som huvudsakliga „villebråd”. För metarspecialisten finns braxen, lake, sik och sutare. I närbelägna Eseredsjön, några km från Alvhaga Vildmark, fångades den största vintermetade gäddan som registrerats i Sverige, 17,6 kg och 134 cm lång! Det finns sjöar med „put and take” fiske efter regnbågslax i närheten.
Alvhaga har dessutom tre privata fiskesjöar med bestånd av abborre, gädda och gös. Lugna mindre vatten där hela familjen kan fiska.

Råbocksjakt på Alvhaga Vildmark

– ett mångårigt koncept. Våra gäster kommer från många olika läner men dom har ett gemensamt, alla har sett rådjur och de flesta har skjutit.
Vi har ett arrangemang på 7 dagar inklusive ankomst och avresedagar. Du blir upphämtad tidig morgon (kl. 04) och finns på plats i ditt torn en halvtimma innan gryningen. Alla pass har skjutstol för säker jakt och minimerad spridning av lukt. Efter morgonvaket blir du upphämtad 08:30 och sedan har du ledigt till klockan 17. Då blir du hämtad till kvällsvaket som håller på till solen går ner och du blir hämtad.
Du bor i bekväma hus med dusch och toalett och lagar din mat i komplett utrustade kök. Du väljer mellan att bo i dubbelrum tillsammans med andra jägare eller att mot tillägg ha eget hus.

Älgjakt
Det finns olika möjligheter. Men om du upplever att du är en jägare som höjer dig lite över andra jägare är du välkommen med en förfrågan.
Vi har mycket bra hundar för jakten; om det finns älg i markerna hittar vi dom!

Vildsvinsjakt
Året runt har vi vakjakt på vildsvin.

Drevjakt
Hundar av olika ras bjuder på intressant jakt på vildsvin, räv och rådjur. Är du intresserad av den här typen av jakt är du välkommen att höra av dig för ett förslag på lämpligt arrangemang!

 

 

KONTAKTA OSS:

Claes: +46 70 590 64 15
SE DE UK FR DK NO
info@fegen.nu

Agnes: +46 70 382 65 84
PL UK SE RUS
agnes@fegen.nu

Adress:
Alvhaga Vildmark AB
Alvhaga 104
SE-311 52 FEGEN
SWEDEN

PolandEnglishGermanSwedishRussia